Artikkel

[Video] Halverte sykefraværet ved å ta tak i de underliggende årsakene

Da sykefraværet ble et problem for Volkswagen Møller Bilfinans, bestemte ledelsen seg for å ta grep. Etter strukturert og målrettet arbeid har selskapet klart å halvere fraværet.

Volkswagen Møller Bilfinans teller hele 90 ansatte og er Norges største leasingselskap. I dag har selskapet et sykefravær som ligger langt under landssnittet, men for bare fire år siden var situasjonen veldig annerledes. Fraværet var skyhøyt, og interne undersøkelser tydet på at det skyldtes selskapskulturen.

Selskapet bestemte seg derfor for å ta grep, og startet reisen mot et bedre arbeidsmiljø ved gå gjennom vår sertifiseringsprosess.

Vi møtte HR-manager Trude Hanssen-Gangnes og direktør i selskapet, Vidar Eriksen, for å få et innblikk i hvordan de har jobbet for å få ned sykefraværet og hvordan de har opplevd samarbeidet med Great Place To Work.

"Det har vært mye jobb, og vi har brukt mye tid på å finne ut av hvordan vi skal jobbe med det, og hva utfordringene er helt spesifikt. Og der har Great Place to Work kommet inn og hjulpet oss. Undersøkelsen har også gitt tydelig svar på hva vi må jobbe med"

"Punkt nummer én var god informasjon. God informasjon om strategien, hvem vi er, hvem vi jobber for og hvor vi skal. Dersom ansatte ikke føler at de får all informasjonen lager de sine egne teorier og sine strategier". 

 

 

Har du lyst til å lære mer om Great Place To Work og vår sertifisering? Trykk på knappen under, så kontakter vi deg for en uforpliktende prat.