Artikkel

Hvorfor bør bedriften ta et aktivt samfunnsansvar?

Vinneren av årets Great Place to Work spesialpris forteller om Finns samsfunnsansvar – og fordelene av arbeidet.

I 2018 ble Finn tildelt vår spesialpris, som i år gikk til bedriften som har lykkes best med å ta samfunnsansvar og bidra utover sitt daglige virke. Markedsplassen, som har formidlet annonser og tjenester for nordmenn i 18 år, vant utmerkelsen i konkurranse med SOCO, Abbvie og Sopra Steria. Utover det å hjelpe nordmenn med handel, har Finn flere aktiviteter og kampanjer: Havplast-kampanjen, julegavekampanjen «Kjøp en brukt julegave» og opprettelsen av Hjerteromfondet er bare noen av eksemplene på Finns engasjement utad.

Vi snakket med kommunikasjonsdirektør i Finn, Kristin Sætevik, om viktigheten av å vise samfunnsengasjement.

 

Hvorfor er det så viktig at bedriften tar et aktivt samfunnsansvar?

– Finn har fått og tatt en viktig rolle i det norske samfunnet, hovedsakelig ved å bli en viktig markedsplass. Store deler av Norges befolkning bruker Finn hver dag, både privat og i bedriftssammenheng, og derfor er det viktig at vi utnytter den posisjonen vi har. Vi hjelper folk med å hjelpe hverandre, og da er det naturlig at vi jobber aktivt med dette i samfunnet også.

Hvordan velger dere hvilke prosjekter dere skal satse på?

– Vi undersøker først og fremst om prosjektene passer med merkevaren og misjonen vår, som er å hjelpe folk med å oppfylle drømmer og gjøre noe smart for seg selv og samfunnet. Vi er ikke alltid så tydelige på denne strategien, så den jobber vi nå med å forbedre.

Har arbeidet med samfunnsansvar noen betydning for de ansatte?

– Ja, absolutt. Tidligere har vi muligens pratet for mye om resultater, uten å fortelle om alle menneskene som vi er med på å påvirke. Det vi vet er at folkene som jobber i Finn er motiverte for å levere på noe mer enn «bare» topplinjen og bunnlinjen. De var en av hovedårsakene til at vi valgte å fokusere mer på hvilken påvirkningskraft vi faktisk har i samfunnet.

Merker dere andre fordeler?
– Dette arbeidet gjør oss også mer konkurransedyktige på arbeidsmarkedet. Ved å ha meninger og engasjement utad, tiltrekker vi flere talenter og beholder dyktige medarbeidere.

Er det noe spesielt dere ønsker å bruke utmerkelsen til?
– Vi har selvsagt feiret prisen og synes det er veldig stas! Det er mange som prater om utmerkelsen internt, og synes det inspirerer til å ta et enda større samfunnsansvar. Det er uten tvil en ekstra motivasjonsboost.