Artikkel

HR er i vinden – gøy, men ingen overraskelse

I våres har vi fått jobbe med et knippe engasjerte og dyktige HR-studenter fra Høyskolen Kristiania. HR-studentene har en egen linjeforening, HUMANUM, og sammen har vi arrangert en casekonkurranse der studentene fikk bryne seg på relevante oppgaver for alle som jobber med HR og ledelse.
Casekonkurransen omhandlet bearbeiding av resultater fra en medarbeiderundersøkelse, kommunikasjon og tiltak for å skape engasjement og framgang i organisasjonen.

– For oss som jobber praktisk med denne tematikken hver dag var det interessant å høre hvordan studentene med teorien tett opp til brystet gikk løs på oppgaven, forteller Espen Sæle, rådgiver i Great Place to Work.

Cathrine Daniela Trosterud, Emma Stjärnkvist og Natalie Sæther, alle førsteårsstudenter ved bachelorstudiet HR og personalledelse, imponerte og gikk av med seieren i årets konkurranse. Med proff tilnærming, gjennomtenkt bruk av analyser og tall knyttet opp mot casets overordnede mål, samt tiltak som bar preg av involvering, var ikke juryen i tvil om at virksomheten hadde nådd mange av sine mål med innsatsen som studentene iverksatte.

Les mer om hvilke trender som får en innvirkning på HR i tiden fremover: 5 trender som påvirker HR

Denne uken var vi med vinnerne på en av premiene som de fikk: Bedriftsbesøk til en av Norges beste arbeidsplasser Finn.no. Her fikk de et godt innblikk i hvordan HR-avdelingen og Finn.no jobber med kultur og ledelse, og hvilke utfordringer og gleder en jobb i en HR avdeling kan ha. Spørsmålene lot ikke vente på seg, og alle tre var de enige om at HR-rollen er kompleks med mange og ulike prosesser.


Finn.no har lenge vært en av Norges beste arbeidsplasser og er spesielt gode på å jobbe systematisk og helhetlig med sine prosesser i organisasjonen. Takk til Sara Gordon, HR Rådgiver og Kompetanseansvarlig for inspirerende deling og lunsj.

Høyskolen Kristiania har hatt en egen bachelor for HR og personalledelse siden 2011 og har siden oppstart hatt en formidabel utvikling både som studium og internt blant studentene. Ikke bare øker interessen fra år til år, studentene har god progresjon og er attraktive kandidater på jobbmarkedet etter endt studie. Vi ser fram til mer samarbeid og læring med studentene.

– Det å få muligheten til å delta i en slik konkurranse som denne, er noe jeg setter utrolig stor pris på. Vi lærer mye nyttig teori, men det å få en smakebit på hvordan faget kan se ut i praksis – er utrolig spennende og lærerikt. Ekstra gøy er det selvfølgelig å vinne, og få komme på besøk og se hvordan proffene jobber, forteller student Emma Stjärnkvist.