Artikkel

Verdens beste multinasjonale arbeidsplasser

Å skape god og tillitsbasert kultur er imponerende. Å gjøre det på tvers av landegrenser er en bragd.

Verden er i konstant endring. Hva vi betraktet som bra, nyskapende og banebrytende for en tid tilbake, er i dag hverdagskost. Dette gjelder også for arbeidsplasser. Verdens Beste Arbeidsplasser leder an. Fremtiden vil betegnes av inkluderende kulturer med genuine ledere som motiverer, inspirerer og heier på de som utvikler seg og bidrar til organisasjonen formål.

Listen over verdens beste multinasjonale arbeidsplasser er årets siste kåring – sett med norske øyne. Mer enn 10.000 organisasjoner og 11.5 millioner medarbeidere danner grunnlaget for undersøkelsen, som er et samarbeid mellom Great Place To Work-institusjoner verden over. Av disse har 25 multinasjonale selskap fått utmerkelsen Verdens Beste. Disse organisasjonene har jobbet hardt og målrettet med å bygge en tillitsbasert kultur, og vist at det er mulig å skape et fremragende arbeidsmiljø – også i organisasjoner som går på tvers av landegrensene.

Høye krav

For å få denne utmerkelsen må selskap være med på minst 5 av våre 58 nasjonale lister over de beste arbeidsplassene og ha minst 5000 ansatte på verdensbasis, og minst 40 % av selskapets arbeidsstyrke (eller minst 5000 ansatte) må være basert utenfor landet der selskapets hovedkontor ligger. Selskaper får også ekstra poeng for vellykket innsats for å skape en fremragende arbeidsplasskultur i sine avdelinger verden over.