Om CultureLAB

CultureLAB - en litt annerledes konferanse.

I en verden der endring er det eneste konstante må vi alle våge å tenke annerledes. Med CultureLAB utfordrer vi hva som egentlig skal til for å skape utvikling. Vi mener at en god organisasjonskultur er essensielt for å lykkes med endringsprosesser og innovasjon. Når dørene åpnes til årets store eksperiment er dette nettopp for å utforske hvordan kultur er med å drive innovasjonskraften i virksomheter.

På vår litt annerledes konferanse kombinerer vi det beste av to verdener. Nemlig faglig påfyll og aktiv deltakelse slik at problemstillingene som diskuteres kan settes inn i egen kontekst og faktisk benyttes i etterkant. Det vil derfor i tillegg til foredrag, bli satt av mye tid til diskusjon og refleksjon, både selvstendig og i grupper. Målet for dagen er at vi i felleskap skal vi jobbe frem konkrete forslag til hvordan organisasjoner best kan møte morgendagens utfordringer og skape en kultur som er klar for fremtiden, og mulighetene som ligger der.

I selve «laboratoriet» vil du møte et åpent rom klar til å fylles med kunnskap. Du blir tildelt en stol, et arbeidshefte og rikelig med energi! Vi skal ikke bare gi deg eksempler og inspirasjon. Du skal være med og jobbe fram konkrete forslag og prinsipper som motiverer til endring. Sammen skal vi utfordre hverandre og gi deg tid til å sette i din kontekst.

I CultureLAB setter vi deltagerne i fokus. Det blir derfor en god kombinasjon av deling fra eksperter og utfordrer men viktigst av alt konkrete temaer som skal diskuteres og oppgaver som skal løses av dere. Programmet jobber vi fortsatt med å spisse. Bit for bit vil det slippes over påske. At det blir bra er vi ikke i tvil om, så for all del; Ikke vent med å melde deg på.

Overordnet plan for dagen:

  • Vi starter opp i kjent konferansestil kl. 09:00, men med en liten tvist så klart!
  • Fra kl. 10:00 dykker vi sammen ned og i bedriftscase, workshops og eksperimenter.
  • Mat må vi ha, og på Epicenter Oslo maten er bra! 12:00 lar vi hode hvile og gir kroppen påfyll.
  • Dagen går fort, men vi rekker å takle en utfordring til. 13:00 starter vi igjen å utforske og eksperimentere.
  • En dag som denne burde aldri ende, får vi det som vi vil varer ringvirkningene fra denne dagen langt inn i 2020. men kl. 15:00 tror vi hode ditt har fått nok!

I Great Place to Work tror vi at det vil stilles stadig større forventninger til at organisasjoner skal levere god verdi, samtidig som organisasjonen må leve gode verdier. Derfor må organisasjoner tenke bredt og systematisk når det kommer til å skape organisasjonskultur.

Gevinsten av å skape en bedre kultur er stor! En god organisasjonskultur påvirker langt utenfor organisasjonens trapp. God kultur er bra for business, den er bra for menneskene som kommer i kontakt med organisasjonen, og den er bra for samfunnet.

Meld deg på